Χρόνοι και ιδανικός χειρισμός κατάψυξης για τις βασικές ομάδες τροφίμων



Ξέρεις πόσο και πώς μπορείς να παγώσεις κάθε τρόφιμο για να είναι υγιεινό και πεντανόστιμο; Μάθε εδώ!


Διατροφή, Κατάψυξη, Νοικοκυριό, Οικονομία, Πρακτικά, κουζίνα,

Κάθε τρόφιμο έχει τον δικό του ιδανικό τρόπο και χρόνο κατάψυξης.

Μετά από τις γενικές συμβουλές μας, πάρε μια ιδέα χειρισμού για τις πιο βασικές ομάδες και ξεκίνα να κερδίζεις χρόνο, κόπο και χρήμα με αυτό το μαγικό εργαλείο της κουζίνας σου, που λέγεται ΚΑΤΑΨΥΞΗ!

Πάμε!


Ωμά πουλερικά - διατηρούνται καλύτερα σε σακούλες τροφίμων χωρίς αέρα για 1 χρόνο.

Ωμό ψάρι - διατηρείται καλύτερα σε σακούλα τροφίμων χωρίς αέρα για 2-3 μήνες.


Τυριά - διατηρούνται καλύτερα τυλιγμένα σε μεμβράνη. Τα μαλακά τυριά διατηρούνται για 6 μήνες ενώ τα ημίσκληρα και σκληρά για 8 μήνες.


Γάλα - διατηρείται καλύτερα στην συσκευασία του αλλά πρέπει πρώτα να αφαιρέσεις λίγο για να του δώσεις χώρο να φουσκώσει όταν γίνει πάγος. Διατηρείται για 3 μήνες.


Βούτυρο - διατηρείται καλύτερα σε σακούλα τροφίμων χωρίς αέρα για 6 μήνες.


Μπέικον - διατηρείται καλύτερα σε σακούλα τροφίμων χωρίς αέρα για μόνο 1 μήνα.


Ωμό κρέας - διατηρείται καλύτερα σε σακούλα τροφίμων χωρίς αέρα για 10-12 μήνες.


Ωμά λουκάνικα - διατηρούνται καλύτερα σε σακούλα τροφίμων χωρίς αέρα για μόνο 2 μήνες.


Ψωμί - διατηρείται καλύτερα τυλιγμένο σε μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο (εάν έχει συσκευασία τύλιξέ το πάνω αυτήν), για 3-6 μήνες.


Πατάτες - διατηρούνται καλύτερα εάν τις καθαρίσεις τις κόψεις σε μικρούς κύβους, τις ζεματίσεις για 3-5 λεπτά (για να μη μαυρίσουν) και στη συνέχεια τις καταψύξεις σε σακούλα τροφίμων χωρίς αέρα, για 8 -12 μήνες.


Καλαμπόκι - διατηρείται καλύτερα εάν το καθαρίσεις, το ζεματίσεις για 3 λεπτά και στη συνέχεια το καταψύξεις σε σακούλα τροφίμων χωρίς αέρα για 8 -12 μήνες.


Καρότα - διατηρούνται καλύτερα εάν τα καθαρίσεις, τα κόψεις σε μικρά κομμάτια, τα ζεματίσεις για 2 λεπτά και στη συνέχεια τα καταψύξεις σε σακούλα τροφίμων χωρίς αέρα, για 8 -12 μήνες.


Λάχανο - διατηρείται καλύτερα εάν το καθαρίσεις, το ζεματίσεις για 2 λεπτά και στη συνέχεια το καταψύξεις σε σακούλα τροφίμων χωρίς αέρα για 8 -12 μήνες.


Μπρόκολο - Κουνουπίδι - διατηρούνται καλύτερα εάν τα κόψεις σε μικρά κομμάτια, τα ζεματίσεις για 3 λεπτά και στη συνέχεια τα καταψύξεις σε σακούλα τροφίμων χωρίς αέρα, για 8 -12 μήνες.


Φασολάκια - Μπάμιες - διατηρούνται καλύτερα εάν τα καθαρίσεις, τα ζεματίσεις για 3 λεπτά και στη συνέχεια τα καταψύξεις σε σακούλα τροφίμων χωρίς αέρα, για 8 -12 μήνες.


Διατροφή, Κατάψυξη, Νοικοκυριό, Οικονομία, Πρακτικά, κουζίνα,


Έτοιμοι χυμοί - διατηρούνται καλύτερα στην συσκευασία τους αλλά πρέπει πρώτα να αφαιρέσεις λίγη ποσότητα για να τους δώσεις χώρο να φουσκώσουν όταν γίνουν πάγος. Διατηρείται για 8-12 μήνες.


Φρούτα - διατηρούνται ιδανικά εάν τα προετοιμάσεις στην μορφή που θέλεις να τα καταναλώσεις ή να τα μαγειρέψεις. Δηλαδή, εάν αφαιρέσεις τυχόν κουκούτσια και περίβλημα. 

Εάν πρόκειται για φρούτα που μαυρίζουν όπως μήλα, μπορείς να τα ραντίσεις με λίγο χυμό λεμόνι πριν τα καταψύξεις.


Αλεύρι - διατηρείται ιδανικά στην συσκευασία του για 1 χρόνο


Διατροφή, Κατάψυξη, Νοικοκυριό, Οικονομία, Πρακτικά, κουζίνα,


Μάθε με περισσότερες λεπτομέρειες πώς μπορείς να αποθηκεύεις στην κατάψυξή σου τα παρακάτω:


Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»