Οδηγός μπικίνι για κάθε ατέλεια και τύπο σώματος. Δες τι μαγιό σου πάει.



Βρες ποιο μαγιό σου ταιριάζει και κρύψε κάθε ατέλεια του σώματός σου με μερικούς απλούς κανόνες!

τύπος σώματος, τύπος μαγιό, μπικίνι, ατελειες και μπικίνι,


Δες παρακάτω πρώτα τους γενικούς κανόνες και αμέσως μετά, τί ακριβώς να κάνεις για να διαλέξεις το ιδανικό μπικίνι για το σώμα σου! Πάμε;

Οι γενικοί κανόνες

Οποιοδήποτε κι αν είναι το σχήμα του σώματός σου ή οι ατέλειες που θέλεις να κρύψεις/καλύψεις, ισχύουν πάντα μερικοί απαράβατοι κανόνες που θα σε βοηθήσουν πολύ:

1. Τα χρώματα

Το σκουρόχρωμο κρύβει & το ανοιχτόχρωμο αναδεικνύει. Άσε τί χρώμα σου αρέσει και διάλεξε το σωστό. Ντύσε με άσπρο μαγιό ένα μικρό στήθος και με μαύρο ένα μεγάλο και θα είσαι μια χαρά! Εξίσου, για ένα σώμα σε σχήμα αχλάδι, ένα ανοιχτόχρωμο τοπ και ένα σκουρόχρωμο σλιπ, είναι το ιδανικό μπικίνι για να ισορροπήσεις απόλυτα τις καμπύλες σου!

2. Τα τρικ

Τα έντονα χρώματα, το έξτρα ύφασμα και τα αξεσουάρ δίνουν όγκο στα σημεία που εσύ θα επιλέξεις. Για παράδειγμα, ένα μικρό στήθος φαίνεται μεγαλύτερο με ένα κόκκινο τοπ με βολάν, με ένα έντονο εμπριμέ ή με ένα μεγάλο κολιέ.

3. Συμμετρία

Δημιούργησε συμμετρία στο σχήμα του σώματος σου, όχι προσπαθώντας να το καλύψεις/κρύψεις αλλά κάνοντας "θόρυβο" με το σχήμα κάποιου άλλου σημείου.  Έτσι, δίνεις ισορροπία στη φιγούρα σου και δεν φαίνεται η διαφορά των ατελειών του. Για παράδειγμα,  ο μεγάλος ποπός ή η κυτταρίτιδα στους μηρούς σταματά να τραβά το μάτι αν διαλέξεις τοπ με φαρδιές ράντες ή τοπ με μανίκι που "πέφτει" και αφήνει ακάλυπτους τους ώμους.

4.  Η ποιότητα

Είναι ωραίο να αλλάζεις μαγιό σε κάθε εμφάνισή σου στην παραλία αλλά τα φτηνά μαγιό, αν το σώμα σου δεν είναι άψογο, δεν κρύβουν τις ατέλειές σου. Χωρίς να αγοράσεις, απλά δοκίμασε έστω μία φορά ένα λίγο ακριβότερο μαγιό και θα καταλάβεις αμέσως πόσο ένα σωστά ελαστικό ύφασμα με ενίσχυση ακριβώς στα σημεία που πρέπει, μπορεί να μεταμορφώσει το σώμα σου. Καλύτερα να έχεις ένα μαγιό και να είσαι θεά παρά δέκα και να "καίγονται" τα λάστιχα ή να χάνουν τελείως την κάλυψη και την ελαστικότητά τους μετά την δεύτερη φορά.

Πάμε τώρα να δούμε τι μαγιό να διαλέξεις σε κάθε ειδική περίπτωση:

τύπος σώματος, τύπος μαγιό, μπικίνι, ατελειες και μπικίνι,

Ίσιος ποπός

Εάν ο ποπός σου δεν έχει μεγάλες καμπύλες ή φαίνεται τελείως φλατ, τότε μην ανησυχείς, υπάρχουν μπικίνι που θα τον μεταμορφώσουν. Ως προς το χρώμα του μαγιό σου, διάλεξε ανοιχτά χρώματα ή μεγάλα μοτίβα για να κάνεις τον ποπό σου πιο "ανάγλυφο" ενώ ως προς το σχήμα του μπικίνι, διάλεξε ένα σχέδιο που να είναι "κοφτό" ή "παρτό" ή ακόμη και στρινγκ ή μπραζίλιαν. Όσο περισσότερο δέρμα δείχνεις, τόσο πιο πεταχτός θα φαίνεται ο ποπός σου.

Μεγάλος ποπός

Απέφυγε οπωσδήποτε τα μικρά ή "παρτά" μαγιό διότι θα είναι δύσκολο να κινηθείς άνετα και θα φαίνονται περίεργα. Δοκίμασε ένα σκούρο μονόχρωμο μαγιό και συνδύασέ το με ένα φλόραλ ή εμπριμέ τοπ που θα τραβά τα μάτια στο πάνω μέρος του σώματός σου!

Μικρό στήθος

Διάλεξε μαγιό με βολάν στο σουτιέν του ή με ενίσχυση και κρυφά επιθέματα για να φαίνεται μεγαλύτερο.

Μεγάλο στήθος

Εδώ, δεν θέλει τσιγκουνιές. Διάλεξε ένα μαγιό από καλό ύφασμα, με φαρδιές ράντες και σωστή στήριξη. Το μεγάλο στήθος σου θα φαίνεται πιο μαζεμένο και μικρό ενώ θα στέκεται στο ύψος του.

Πιασίματα στη μέση

Μπορεί αυτά τα πιασίματα να αρέσουν πολύ στους άνδρες όμως ίσως στην παραλία να θέλεις να τα κρύψεις. Ευτυχώς πλέον είναι και πάλι στη μόδα τα ψηλόμεσα μπικίνι των 50's και 60's οπότε δεν θα δυσκολευτείς καθόλου να βρεις ένα τέτοιο μαγιό, να κρύψεις τα πλαϊνά σου πιασίματα και να μεταμορφωθείς και σε pin up girl!

Πάχος στην πλάτη

Οι δίπλες που εμφανίζει η πλάτη σου, μπορούν εύκολα να εξαφανιστούν με ένα ολόσωμο μαγιό, μονόχρωμο και σκούρο. Εάν το πάχος στην πλάτη σου είναι ψηλά, τότε διάλεξε μαγιό με φαρδιές ράντες για να πετύχεις περισσότερη κάλυψη αλλά και να τραβήξεις τα βλέμματα στους ώμους σου και όχι στην πλάτη.

Κοντά πόδια

Εάν νιώθεις ότι τα πόδια σου είναι κοντά, και πέρα από την προφανή λύση των τακουνιών που δυστυχώς είναι αδύνατο να φορέσεις στην παραλία, τώρα έχεις κι άλλη λύση. Διάλεξε ένα μαγιό με ψηλά κοψίματα. Όσο περισσότερο δέρμα δείχνεις ψηλά στα μπούτια σου, τόσο πιο μακριά φαίνονται τα πόδια σου. Αν πάλι είσαι από τις τολμηρές, δοκίμασε ένα μαγιό μπραζίλιαν και δεν θα το πιστεύεις πόσο πιο ψηλά θα φαίνονται τα πόδια σου!

Ψωμάκια

Μην είσαι υπερβολική, όλες σχεδόν έχουμε ψωμάκια. Αν όμως εσύ δεν τα αντέχεις με τίποτα ή θέλεις οπωσδήποτε να τα κρύψεις τότε ίσως μια λύση είναι τα ολόσωμα μαγιό με το ενσωματωμένο μίνι φουστάκι. Φορώντας τα, κρύβεις ένα καλό σημείο των μηρών και των γλουτών σου ενώ τραβάς τα βλέμματα τη

Ευαισθησία στον ήλιο - πολύ λευκό δέρμα

Ακόμη κι αν καίγεσαι πολύ εύκολα στον ήλιο, πλέον δεν έχεις κανένα λόγο να μην χαρείς το καλοκαιρινό σου μπάνιο. Διάλεξε ένα μαγιό με τοπ - μπλουζάκι, ειδικό για την προστασία από τον ήλιο, που μπορείς να φοράς διαρκώς και να προστατεύει πλάτη, ντεκολτέ και κοιλιά χωρίς σταγόνα αντηλιακό!

Διάβασε ακόμα:






Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»