Φτιάξε: σπιτικές τηγανητές πατάτες από την κατάψυξη έτοιμες για τηγάνι!



Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές, Φυσικές Συνταγές, κουζίνα, DIY, Ελληνική κουζίνα, πατάτες,


Πόσο ωραίο θα ήταν να μπορούσες αντί για προτηγανισμένες συσκευασμένες πατάτες να είχες στην κατάψυξη τις δικές σου υγιεινές, πεντανόστιμες πατάτες; Και απλά να τις πέταγες στο τηγάνι;



Οι δικές σου σπιτικές πατάτες χωρίς συντηρητικά, τώρα πια καταψύχονται πανεύκολα! Έτσι, έχεις πλέον έτοιμες κομμένες πατατούλες για τηγάνι στο λεπτό όποτε θέλεις!

Πλέον, αντί να γυρνάς από τη δουλειά και να καθαρίζεις και να κόβεις άπειρες πατάτες μόνο και μόνο για να είναι φρέσκες, υγιεινές και νόστιμες για την οικογένειά σου, τώρα απλά ανοίγεις την κατάψυξη και τις πετάς στο τηγάνι, ακριβώς σαν προτηγανισμένες!

Παρακάτω θα βρεις τον απόλυτο οδηγό για να καταψύξεις τις δικές σου τηγανητές πατάτες, απόλυτα φυσικά ώστε να μην αλλοιωθούν τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους αλλά και η νοστιμάδα τους:

Τα πολύ απλά υλικά σου είναι:


  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 8 κούπες νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. αλάτι (ή παραπάνω εάν τις προτιμάς αλμυρότερες)


Πώς θα φτιάξεις έτοιμες πατάτες για τηγάνι στην κατάψυξη:


  • Καθάρισε τις πατάτες σου και κόψε τις για τηγάνι.
  • Ψήσε τις στον φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  • Άσε τις να κρυώσουν καλά.
  • Μοίρασέ τις σε σακουλάκια - ανάλογα τις ποσότητες που συνήθως τηγανίζεις - και βάλε τα στην κατάψυξη.
  • Τώρα μπορείς να τις ψήσεις ή να τις τηγανίσεις όποτε εσύ θέλεις!


Διατηρούνται μέχρι και δύο μήνες!

Έξτρα συμβουλή:

Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να φτιάξεις και πατάτες για τον φούρνο αρκεί στο πρώτο βήμα να τις κόψεις κυδωνάτες και μετά να τις ψήσεις στον φούρνο όσο ακόμη χρειαστεί. ;)


Φτιάξε ακόμη:




Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»