Φτιάξε λουκουμάδες παραλίας ή αλλιώς, ντόνατς με ζάχαρη



Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές, Ελληνική κουζίνα, Γλυκά, Πάρτι, Παιδί, Καλοκαίρι, ντόνατ

Εύκολοι λουκουμάδες παραλίας με ζάχαρη ή αλλιώς, donuts με ζάχαρη, με μια γρήγορη, οικονομική και πεντανόστιμη συνταγή! 



Τους αγαπήσαμε ως παιδιά όταν ακούγαμε τη φωνή του πωλητή να φωνάζει "λουκουμάδες" στις παραλίες. Αργότερα, όταν τα μαγαζιά γέμισαν τα ξενόφερτα donuts, ξαναβρήκαμε τους αγαπημένους μας λουκουμάδες, ως donuts με ζάχαρη πια.

Τώρα, "ξεκλειδώσαμε" τη συνταγή και μπορούμε να φτιάξουμε πανεύκολα τα δικά μας ντόνατς με ζάχαρη και άψογη εμφάνιση με στρογγυλά κουπ πατ ή δυο μικρά μπολάκια και να τους εντυπωσιάσουμε όλους! Πάμε;

Θα χρειαστείς:


  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 1/2 κούπα γάλα φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 μικρό στρογγυλό κουπ πατ ή μπολ (για να "κόψεις" τους λουκουμάδες)
  • 1 πιο μικρό στρογγυλό κουπ πατ ή καπάκι από φαρδύ μπουκάλι (για να "κόψεις" την τρύπα στο εσωτερικό των λουκουμάδων)


μην ξεχάσεις να έχεις και λίγη ζάχαρη σε ένα μπολ για το πασπάλισμα!


Πώς θα φτιάξεις λουκουμάδες ή ντόνατ με ζάχαρη:


  • Βάλε σε μια λεκάνη το αλεύρι και τη μαγιά και ρίξε και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά.
  • Ζύμωσε τη ζύμη για μερικά λεπτά, λάδωσε ελάχιστα τα δάχτυλά σου και τοποθέτησέ την σε ένα μπολ που θα σκεπάσεις με πετσέτα.
  • Άφησέ την όσο χρειαστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 40-60 λεπτά).
  • Πάρε μια μπάλα από το ζυμάρι σου και άνοιξε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος ενός εκατοστού.
  • Κόψε με το μεγάλο κουπ πατ το περίγραμμα του ντόνατ και στη συνέχεια με το μικρό κουπ πατ την κεντρική τρύπα. 
  • Καθάρισε τη ζύμη από τη μέση και το γύρω-γύρω και βάλε τον λουκουμά σου σε λαδόκολλα.
  • Επανέλαβε μέχρι να τελειώσει η ζύμη σου.
  • Άφησε τους λουκουμάδες να φουσκώσουν για ακόμη 30'. 
  • Βάλε το λάδι να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι και άρχισε να τηγανίζεις τα ντόνατ σου.
  • Μόλις ροδοκοκκινίσουν, τα γυρίζεις από την άλλη πλευρά και στη συνέχεια τα αφήνεις να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.
  • Βύθισέ στη συνέχεια κάθε τηγανισμένο λουκουμά στο μπολ με τη ζάχαρη και από τις δύο πλευρές και... έτοιμοι!


Αν θέλεις να σου διατηρηθούν περισσότερο, κλείσε τα ντόνατς σου σε ένα γυάλινο δοχείο και για τουλάχιστον 2 μέρες μπορείς να τα σερβίρεις με τέλεια γεύση και φρεσκότατα!

Καθώς η ζύμη αυτή είναι θαυμάσια βασική ζύμη γενικά για ντόνατ, μπορείς να πειραματιστείς με τη γαρνιτούρα όσο θες! Από ζάχαρη άχνη και πολύχρωμα καραμελάκια, μέχρι επικάλυψη σοκολάτας και γλάσο φρούτων, φτιάξε ό,τι ντόνατ θες και στόλισε το τραπέζι, το πάρτι, τις γιορτές!

Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές, Ελληνική κουζίνα, Γλυκά, Πάρτι, Παιδί, Καλοκαίρι, ντόνατ

Θέλεις κι άλλες γλυκότρελες συνταγές;


Φτιάξε πολύχρωμο ποπ κορν!

Φρουτορολάκια ή Φρουτόδερμα. Η Υγιεινή Πανεύκολη Νοστιμιά Που Λατρεύουν Τα Παιδιά!

Φτιάξε καραμέλες Τσάρλεστον!

Φτιάξε καραμέλες σκουλήκια που θα ξετρελάνουν τα παιδιά!

Φτιάξε ζελεδοκαρπούζι! Η πιο τρελή νοστιμιά του καλοκαιριού!

Γυάλα με ψάρια από ζελέ! Εντυπωσίασε στο παιδικό πάρτι με ένα τέλειο γλυκάκι!


Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»