Μια ποντιακή λιχουδιά που πραγματικά χάνεις αν δεν την έχεις δοκιμάσει!Με ελάχιστα υλικά έχεις 50 πεντανόστιμα πιροσκί μπουκίτσες για κάθε περίσταση!
Τα πιροσκί είναι ουσιαστικά μικρά (οκ, ή και μεγαλύτερα) τηγανητά και αρκετά φουσκωτά πιτάκια με γέμιση. Τα παραδοσιακά, είναι με πατάτα αλλά θα τα βρεις και με κιμά και με φέτα και με διάφορα τυριά.
Θέλεις ελάχιστα μόνο υλικά και λίγο κόπο, που θα σου φτιάξουν 50 μυρωδάτες μπουκίτσες πιροσκί για το τραπέζι σου ή για μια χορταστική βραδιά με φίλους!
Υλικά για τη ζύμη
Υλικά για τη γέμιση
Εκτέλεση
- Βάλε όλα τα υλικά της ζύμης σε μια λεκάνη και ζύμωσέ τα μέχρι να γίνει μαλακή και ελαστική. Άστην να φουσκώσει σκεπασμένη με πετσέτα, περίπου μια ώρα.
- Βάλε το τηγάνι να κάψει και κόψε ένα κομμάτι ζύμης στο μέγεθος κορόμηλου και άνοιξέ το με τα δάχτυλα σε πιτάκι.
- Βάλε στη μέση ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση και κλείστο καλά (αν δεν κολλούν οι άκρες χρησιμοποίησε μερικές σταγόνες νερό).