Το πιο εύκολο σπιτικό μιλφέιγ!




Μια συνταγή που μοιάζει πολύ δύσκολη αλλά ΔΕΝ είναι, για ένα από τα πιο αγαπημένα, πανεύκολα, ευπαρουσίαστα και πλούσια γλυκά!

Γλυκά, Ζαχαροπλαστική, Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές, κουζίνα, επιδόρπιο,


Φτιάχνει ένα μεσαίο ταψί, οπότε βρες κοινό και πάμε:


Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (ολόκληρο ή σφολιατάκια)
  • Σαντιγί (3 φακέλους περίπου + το γάλα που θα χρειαστεί)
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Για την κρέμα
  • 3 φακέλους έτοιμη κρέμα τύπου Γιώτης (με το ανάλογο γάλα και ζάχαρη)

ή φτιάξε την εσύ:
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο (ή εβαπορέ αραιωμένο)
  • 200γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ξύσμα 1 λεμονιού
  • 4 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • ⅓ κούπας ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 2 βανιλίτσες

Γλυκά, Ζαχαροπλαστική, Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές, κουζίνα, επιδόρπιο,


Εκτέλεση

  • Βάλε τη σφολιάτα στον φούρνο να ψηθεί.
  • Ετοίμασε τις έτοιμες κρέμες ή αν επέλεξες να την φτιάξεις εσύ, κάνε ως εξής:
  • Χτύπα το γάλα με τα αυγά και βάλε τα σε κατσαρολάκι να ζεσταθούν σε σιγανή φωτιά. Ρίξε μέσα το βούτυρο και μόλις λιώσει αμέσως μετά τη ζάχαρη και ανακάτεψε καλά να λιώσει κι αυτή.
  • Ρίξε σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά σου και ανακάτευε διαρκώς. Μόλις πήξει λίγο η κρέμα σου, είναι έτοιμη!
  • Θα χρειαστείς ένα σκεύος ή ταψί στο μέγεθος του μισού φύλλου σφολιάτας.
  • Πατίκωσε με τα χέρια σου το ψημένο φύλλο και κράτα λίγα τρίμματα σε ένα πιάτο για το γαρνίρισμα.
  • Στρώσε το μισό φύλλο στο κάτω μέρος του ταψιού και ρίξε από πάνω την κρέμα.
  • Σκέπασε την κρέμα με το άλλο μισό φύλλο και ετοίμασε την σαντιγί.
  • Στρώσε από πάνω την σαντιγί και πασπάλισε με τα τρίμματα σφολιάτας και προαιρετικά ζάχαρη άχνη.
  • Άφησέ το στο ψυγείο για 2-3 ώρες και όρμα!

Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»