Ανακάτεψε σε ένα μπολάκι όλα τα μπαχαρικά με το ηλιέλαιο και τη μουστάρδα
Ρίξε στο μούλτι τις ντομάτες με την πιπεριά και κάνε τα πολτό
Ρίξε στον πολτό σου το μείγμα μπαχαρικών με το ηλιέλαιο και τη μουστάρδα και ανακάτεψέ τα καλά.
Άρχισε να στρώνεις ένα ένα τα φιλέτα σε ένα ταψάκι ή γάστρα και ενδιάμεσα άλειψέ τα με το μείγμα σου.
Σκέπασε το ταψάκι σου και άφησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες.
Βγάλε το μαριναρισμένο κρέας σου από το ψυγείο και άρχισε να κόβεις τα φιλέτα σου σε λωρίδες και έπειτα σε μικρά ορθογώνια κομμάτια.
Μόλις τα κόψεις όλα, τότε μοίρασέ τα σε τρεις σωρούς και άρχισε να τα περνάς σε κάθε μία από τις τρεις μικρές σούβλες σου.
Σημείωσε, πως εάν τα κομμάτια που έκοψες είναι μεγάλα, μπορείς να τα διπλώνεις στα δύο πριν τα τρυπήσεις στη σούβλα.
Κάθε σούβλα που τελειώνεις, τύλιγε την με μεμβράνη μέχρι να τη βάλεις στα κάρβουνα.
Ετοίμασε τη φωτιά σου και βάλε επάνω τις 3 σούβλες, οριζόντια.
Ψήσε τις χαμηλά στα κάρβουνα σε υψηλή θερμοκρασία
Μόλις το κρέας ξεροψηθεί εξωτερικά, βγάζε μία-μία σούβλα από τη φωτιά και με ένα μεγάλο μαχαίρι, κόβε σε μικρές φλίδες όλο το εξωτερικό περίβλημα του κρέατος. Στη συνέχεια, τοποθέτησε πάλι τη σούβλα στη φωτιά μέχρι πάλι να ξεροψηθεί.
Συνέχισε το ψήσιμο κανονικά μέχρι όλο το κρέας να κοπεί.
Έξτρα συμβουλές:
Ξεκίνησε να σερβίρεις από το πρώτο κιόλας κόψιμο, ή διατήρησε τον γύρο σου στον θερμοθάλαμο του φούρνου διότι ο γύρος πρέπει να είναι πάντα ζεστός!
Μπορείς να φτιάξεις με αυτόν, τα παραδοσιακά ελληνικά τυλιχτά σουβλάκια ή να τον σερβίρεις σε μερίδες σε ένα μεγάλο πιάτο!