Ψωμί της τελευταίας στιγμής ή ψωμί μπίρας δύο υλικών



Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές, Ψωμί, κουζίνα, Ελληνική κουζίνα,

Με λίγη φαρίνα και ένα κουτί μπίρας έχεις αμέσως ζεστό φρέσκο ψωμάκι για το τραπέζι σου!


Πρόκειται για ένα από τα πιο γρήγορα και εύγευστα χειροποίητα ψωμιά χωρίς όμως την ταλαιπωρία του πολύωρου ζυμώματος και αναμονής, χωρίς το άγχος αν έβαλες αρκετή μαγιά και αν θα φουσκώσει αρκετά. 

Εδώ, όλα τα κάνει η μπίρα ενώ δεν χρειάζεται να περιμένεις καθόλου! Θέλεις μόνο ένα μισόκιλο πακέτο φαρίνα (ή λίγο παραπάνω για να αλευρώσεις τα χέρια σου στο πλάσιμο), ένα κανονικό κουτάκι μπίρα (όποια προτιμάς) και όσο θέλεις αλάτι. 

Αν βέβαια θέλεις να βάλεις και σουσάμι, ελεύθερα! :)

Πώς θα το φτιάξεις;

Βάλε σε μια λεκάνη ένα πακέτο φαρίνα (500γρ), όσο αλάτι προτιμάς και ρίξε μέσα και ένα κουτάκι μπίρας. 

Ζύμωσέ τα, πλάσε το ψωμάκι σου και ψήσε το στον φούρνο για μία ώρα περίπου στους 170 - 180 βαθμούς Κελσίου.

Το ζεστό, ολόφρεσκο ψωμάκι σου είναι έτοιμο για την οικογένεια και τους καλεσμένους σου.

Καλή όρεξη!

Διάβασε ακόμη:







Για περισσότερο SUXUMUXU πατήστε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter! :)



Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου